RECEPTEN

Abrikozencrème met amandelen, oranjebloesem, geraspte appel met kaneel en citroenschilletjes

 

Ingrediënten

 

• 15 gedroogde abrikozen, 4 tot 12 uur geweekt in water

• 2 koppen amandelen, tot 12 uur geweekt in water

• 1el oranjebloesemwater

 

Voor het garnituur:

• 4 appelen

• 1 snuifje kaneel

• Schilletjes van een halve citroen

 

Bereidingswijze

 

Pel de amandelen indien je ongepelde amandelen hebt gebruikt. Doordat de amandelen geweekt zijn komen de velletjes makkelijk los.

 

Mix de gepelde amandelen samen met de geweekte abrikozen met hun weekwater (ongeveer 1,5 kop) en het oranjebloesemwater tot een fijne puree.

 

Was en rasp de appelen. Hak de citroenschel fijn.

 

Verdeel de abrikozencrème over 4 kommetjes, garneer met geraspte appelen en werk af met de gehakte citroenschil en een snuifje kaneel.

 

Als je de amandelen en de abrikozen ’s avond te week zet dan heb je ’s ochtends in een handomdraai een heerlijk ontbijt gefikst!

  •